Oud leven – nieuw leven.

Oud leven.

Onze Brandir doet het nog steeds goed. Natuurlijk wordt hij iedere dag een dagje ouder maar het gaat zo langzaam dat het bijna niet opvalt. Hij wandelt nog goed mee, eet goed, staat nog steeds zelf ettelijke keren per dag op, springt nog in de auto (heel soms gaat dat niet meer helemaal vloeiend) en is vrolijk en blij. Hij gaat nog iedere week naar hydrotherapie bij Corinne Somers in Rucphen en eens in de 3 weken krijgt hij acupunctuur en verschillende Chinese kruiden mengsels van Victoire Koperberg-Weijers (Acuvet).

Hier ligt hij lekker in het late middag zonnetje, de mooie kleuren staan voor zijn kleurrijke leven.

Maar het leven gaat verder gewoon door, dus vertrokken we op 6 Augustus richting Hermannsburg alwaar we een paar fijne, doch warme dagen doorbrachten bij Sonja. Sonja had echt niet meer verwacht dat ze Brandir nog zou zien, en had al afscheid van hem genomen in Tüttleben. Zo zie je maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!!

Op woensdag hebben we een lekkere wandeling gemaakt bij de plassen waar Brandir als jonge Deerhound samen met zijn zus Bernice zoveel lol had. Of hij het herkende weet ik niet maar wonder boven wonder ging hij zelfs het water in, iets wat hij anders nooit doet!

Van Sonja uit gingen we door naar Göhlsdorf waar we al velen jaren de coursing mogen verzorgen. Helaas dit jaar geen show erbij omdat het gelijk viel met Donaueschingen. Heel raar want het ligt zo’n beetje dikke 700 kilometer uit elkaar dus veel concurrentie van elkaar hebben ze niet!! Voor de coursing waren iets meer dan 80 windhonden gemeld waarvan 10 Deerhounds. Het parcour was niet al te lang vanwege het warme weer maar gelukkig stond er een lekker windje zodat het voor de hounds goed te doen was. Charlaigne liep niet lekker en werd achtste, Crumbaugh werd zesde en wonder boven wonder werd Cranston Argyll derde!

Het was weer een heel gezellig en sportief weekend.

Vrijdag 23 augustus vertrokken we, voor het eerst sinds ik denk 13 of 14 jaar, weer eens naar Leek. We hadden “Landgoedcamping Nienoord” gereserveerd wat zo’n beetje om de hoek ligt van het coursingterrein. Het probleem is dat je niet meer op het coursingterrein mag kamperen, zelfs de medewerkers en het bestuur niet, dus je moet op de dag zelf of op de parkeerplaats gaan staan of heen en weer rijden naar een camping. Wij hadden dus voor deze dichtbij gelegen camping gekozen wat ook op een goede loopafstand lag door het bos, zodat ik de hounds na het coursen goed kon uitlopen, terug naar de camping. Ideaal!

De sfeer en algehele beleving van Nienoord is niet meer daar. Alles is veranderd; de omgeving, de mensen, het terrein. Stonden er vroeger altijd gigantische modderplassen op het coursingveld, wat de meest spectaculaire beelden opleverden, nu was het terrein gedraineerd en er was geen plasje te vinden. Erg saai! Maar de hounds hebben lekker gelopen, er lag een mooi parcour en er werd goed gedraaid.

Het vervelende was alleen dat Cranston en Crumbaugh samen liepen en aan het eind van het parcour vlogen ze elkaar in de haren. Cranston heeft een probleempje met Crumbaugh terwijl er bij Crumbaugh geen kwaad in zit maar als Cranston hem pijn doet, laat hij het kaas niet van zijn brood eten. Dus van nu af aan loopt Cranston alleen nog maar trainingen en proeflopen om een knokpartij te voorkomen.

Crumbaugh werd, als vanouds, weer eerste van de drie.

Nieuw leven?

Vlak na Leek werd Charlaigne loops maar de reu die ik in eerste instantie had uitgezocht was niet meer beschikbaar dus moest ik uitwijken naar zijn vader. Eigenlijk niet zo erg, want hij is al 7 jaar oud, heeft prachtige nakomelingen en doet het goed qua langlevendheid. Hij is ook goed op het gebied van Factor VII, Hart en DEPOH.

Na wat heen en weer geschrijf, progesteronbepalingen te hebben gedaan, ben ik op woensdagochtend, 11 september, vertrokken richting Horley in Engeland waar we in de loop van de middag de ‘date’ hadden met Hyndsight Endlessflight.

Na een lange dag belandde ik tegen zevenen weer in “The Black Horse Inn” nabij Maidstone. Wat een heerlijke, gezellige pub is dit toch! Honden zijn van harte welkom en er wordt echt rekening met ze gehouden. Deze keer had ik Charlaigne maar op de kamer gelaten voordat het echt ‘gezellig’ zou worden!

In principe zou ik donderdag nog een keer terug gaan en ik had een leuke route gepland langs het ‘Hever Castle’ waar toevallig ook een ‘Handcraft Fair’ werd gehouden. Je kon er prachtig wandelen rond het meer en in de schitterende tuinen en er waren hele mooie en leuke voorwerpen te bewonderen bij de vele stalletjes van handwerkers. Maar onderweg naar het kasteel kreeg ik een telefoontje van Hector Heathcote dat hij was gestrand op het Isle of Wight en dat het wel vanavond heel laat kon worden eer hij thuis was. Of ik morgen kon. Nee, dat ging niet want mijn trein was geboekt en ik moest vrijdagavond weer thuis zijn. Dus nu maar hopen dat alles goed is gegaan en dat er toch een mooi nestje geboren gaat worden.

Beetje lastig mee te nemen maar deze meer dan levensgrote hazen, gemaakt van kippengaas!, waren wel erg leuk. Het rechter haas van plaatstaal mocht uiteindelijk mee naar huis.

Hever Castle met erachter een klein dorpje.

We hebben dik 3 uur rondgesjouwd in de tuinen en tussen de stalletjes bij het Hever Castle, echt een hele mooie locatie om een middagje door te brengen.

Het huis naast The Black Horse Inn heet Turnham Friars en is grotendeels nog in de originele staat. De meeste ramen zijn nog glas in lood en zelfs met allerlei afbeeldingen. Deze vensters zijn toch pareltjes!!

Op de terugreis stond deze prachtige oldtimer naast mij bij de Franse douane van de Eurotunnel.

Op 5 oktober hield OWRV ’t Haasje haar clubkampioenschappen. Cranston liep de training en Crumbaugh en Charlaigne de wedstrijd. Zoals gewoonlijk won Crumbaugh en werd op de gevoelige plaat vastgelegd door Alisha Frijters.

En toen was het 9 oktober, een dag met twee uitersten.

’s Morgens eerst met Charlaigne naar de kliniek voor een echo. Al gauw kwamen de pupjes in beeld. Na verschillende keren tellen kwam de arts op 9 embryootjes waarvan er 1 wel een hartslag had maar er een beetje vreemd uitzag. Dus afwachten maar of dat wat wordt. Maar Charlaigne is in ieder geval drachtig en nu maar hopen dat verder alles goed verloopt.

Van links naar rechts; Crumbaugh, Brandir, Charlaigne, Cytaugh en Cranston Argyll

Voor ’s middags had ik een afspraak met Victoire. Zij behandelt Brandir al jaren o.a. met acupunctuur en sinds zijn diagnose van kanker in zijn lever op 21 juni j.l. (16 weken geleden!!!) ook met Chinese kruiden.

Samen met de hydrotherapie die hij ook al 2 jaar doet bij Corinne, hebben deze therapieën hem goed op de been gehouden. Maar ….. nu is zijn lichaam echt op. Brandir is wat kortademig en heeft pijn, hij is af en toe misselijk en voelt zich niet lekker. Victoire vond het ook zeer zorgelijk en we hebben afgesproken dat we op zeer korte termijn Brandir zijn rust gaan geven. Wanneer is nog niet bekend maar het is een kwestie van dagen.

Eind van de middag hebben we maar een fles bubbels opgetrokken, op Simon’s verjaardag, de pupjes en op Brandir.

Comments are closed.

Archieven